Največji uspehi

Največji uspeh Prifarcev je gotovo ta, da na glasbenih odrih kot skupina stojijo že polnih 31 let. Res da je bilo v tem času izvedenih nekaj kadrovskih sprememb, ampak jedro skupine, doma od Fare v Kostelu, je ostalo.

Prifarci slavijo 30! 11. zaporedni gala koncert v Cankarjevem domu, novembra 2018 ob okrogli, 30 – letnici skupine. To je bil doslej tudi najbolj množičen koncert, saj je na odru z nami pelo, igralo in slavilo več kot 120 gostov.

Predsednik republike Borut Pahor nas je na koncertu odlikoval s Kogojevim Ptičkom hvaležnosti.

Tako kot je, je prav! Prvi nastop naše skupine na festivalu melodij Morja in sonca v Portorožu (2017). S skladbo, ki jo večina pozna pod refrenom “že nona mi je rekla, tako kot je, je prav,” smo zasedli tretje mesto, kar štejemo po mnogih letih tekmovalne odsotnosti za lep uspeh.

Božič s Prifarci! 7. samostojni gala koncert zapored v Cankarjevem domu prav na Božič 25. decembra 2014 s številnimi gosti in v neposrednem prenosu na 1. sporedu TVS.

Moja Izola! Festival narečne popevke, Maribor 2011, 1 nagrada publike

Na spumlad! Festival narečne popevke, Maribor 2010, 1 nagrada publike

Tisto nekdo! Slovenska popevka 2009, 1. nagrada publike

Matilda! Etno Kostel 2009, 1. nagrada publike

Kjer je bila Mlinarca! 1. samostojni koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, 2008

Lepu je blu! Festival narečne popevke, Maribor 2008, 1. nagrada publike in 1. nagrada strokovne žirije

Moja deklca! Festival narečne popevke, Maribor 2005 , 1. nagrada publike

Dober večer, mamica! nagrada Zlati petelin za najboljši etno plošček leta 2000

Prifarci za glasbo, ki jo poustvarjamo, nikoli nismo našli slabih besed. Zdela se nam je del nas. Pa tudi na vsa usta se nismo hvalili. Kjer smo se pojavili so nas ljudje nagrajevali z aplavzi, večjih ambicij pa nismo imeli. Dokler ni izšel prvi plošček, pa drugi, tretji, četrti… zdaj smo že pri dvaintidesetem in v pripravah na novega.

Lepu je blu
2019 Prifarski Muzikatni © Vse pravice pridržane.